VINNÝ LÍSTEK




BÍLÁ VÍNA PŘÍVLASTKOVÁ


Ryzlink Rýnský 2016

pozdní sběr, suché, Mikulov - Pod Mušlovem

340,- Kč

Víno slámovité barvy s vyšší viskozitou. Vůně je velmi bohatá se znatelnými tóny sušeného zahradního ovoce. Chuť je pikantní s tóny sadového ovoce a výrazné minerality. Doplní pstruha v citronové omáčce.

Ryzlink Vlašský 2016

pozdní sběr, suché, Březí - Ořechová hora

370,- Kč

Víno z legendární trati Ořechová hora v Březí. Staré keře daly naplno vyniknout jedinečnému pálavskému podloží a zejména jeho mineralitě. Víno bylo školeno v dubových sudech. Skvěle se hodí k pečenému vepřovému na bylinkách.

Chardonnay 2016

pozdní sběr, polosuché, Mikulov - Pod Mušlovem

320,- Kč

Víno zlatavé barvy v jehož vůni nalezneme přezrálá jablka, ananas a hrušně. Ovocitá chuť je dokreslena sofistikovanými tóny dubové sudu. Výborné s kachním steakem.

Tramín červený 2016

výběr z hroznů, polosuché, Mikulov - Pod Mušlovem

360,- Kč

Víno se zlatavě-žlutými odstíny. Příjemná vůně s minerální slaností a květinovo-ovocným aroma fialky a čajové růže. Chuť je bohatá s kořeněnými tóny, doplněná akátovým medem. Doplní ceasar salát.

Pálava 2016

výběr z hroznů, polosladké, Mikulov - Pod Mušlovem

430,- Kč

Zlatavé víno vynikající květinovou aromatikou a nádechem lučního medu, chuť je velmi extraktivní, plná, s projevy žlutého melounu a sušeného ovoce. Skvěle se hodí k palačinkám nebo lívancům se šlehačkou.




ČERVENÁ VÍNA PŘÍVLASTKOVÁ


Cabernet Sauvignon 2016

pozdní sběr, suché, Mikulov - Pod Mušlovem

340,- Kč

Jemně červená rubínová barva. Kořenitá ovocná vůně podbarvená dřevnatými tóny. Dominují prvky černého rybízu, angreštu a malin. Příjemná vyšší tříslovina s dlouhým a pikantním závěrem. Výborný k rib eye steaku.

KVEVRI VÍNA


Chardonnay 2016 - KVEVRI

moravské zemské víno, suché, Mikulov - Pod Mušlovem

370,- Kč

Pomleté hrozny zrály šest měsíců v hliněných amforách v našem kvevri house v Bulharech. Víno není filtrované ani čiřené a je lahvované s nejnižším množstvím síry. Vína vynikají přirozeností a naturálním projevem. Skvěle se hodí ke zvěřinovému guláši.




Kvevri vína zrají minimálně šest měsíců v hliněných amforách zakopaných v zemi. Jedná se o 6000 let starou gruzínskou metodu. Vyznačují se specifickou oranžovou a růžovou barvou, vyšším obsahem alkoholu a nízkým obsahem kyselin a zbytkového cukru.